Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Cum să faci să nu te plictiseşti

Sunt zile din acelea în care simţi că timpul trece extrem de greu şi ai da orice să-ţi mai treacă starea de plictiseală. Dar parcă nimic, dar nimic nu te atrage. Te gândeşti cum să facă nu te plictiseşti, dar parcă asta te stresează şi mai tare. Primul pas este să înţelegi când şi de ce apare plictiseala, apoi se rezolvă şi restul.

Cum să faci să nu te plictiseşti

Ei, bine, plictiseala apare atunci când îţi pierzi interesul pentru activităţile sau lucrurile din jur. De învăţat n-ai chef, la televizor nu e nimic interesant, pe net vezi aceleaşi lucruri şi nici motivaţie prea mare nu ai să schimbi ceva.

Daaaar… plictiseala nu e neapărat un lucru rău. Nu trebuie mereu să-ţi ocupi mintea şi timpul cu ceva. Cel mai complicat este atunci când chiar ai ceva de făcut – de învăţat pentru un examen, de predat un proiect – şi tu te laşi pradă plictiselii. Atunci trebuie să găseşti soluţii să ieşi din acea stare.

  • Ia o pauză. Sună ciudat, nu? Dar cercetătorii spun că atunci când îţi pierzi puterea de concentrare şi nu te gândeşti decât la faptul că nimic nu reuşeşte să te scoată din starea aia de lâncezeală, o pauză de numai 2 minute face minuni. 2, am zis, nu 20. 😊
  • Fă mişcare. Nu zice nimeni să te apuci de maraton, dar 10 minute de alergat, mers rapid sau câteva exerciţii uşoare îţi vor trezi muşchii şi mintea şi te vor scoate din letargie.
  • Râzi. Sigur, nu-i arde nimănui de râs când e plictisit, dar tocmai asta e ideea. Pune-ţi o comedie bună, urmăreşte un număr de stand-up comedy sau nişte clipuri amuzante şi ai să vezi că starea de spirit ţi se va schimba rapid.
  • Joacă-te cu animalul de companie. Nu trebuie să ai tu unul neapărat. Poţi ieşi pe stradă şi să schimbi câteva alintături cu câinele vecinului, de exemplu.
  • Sună un prieten. O discuţie de câteva minute cu un prieten va reuşi să te scoată din zona de plictis şi să-ţi dea mai multă energie ca să revii la treburile tale.

Şi dacă chiar ai timp liber la dispoziţie şi plictiseala nu îţi afectează decât felul în care te simţi, nu şi activităţile de zi cu zi pregăteşte o listă cu lucruri care ţi se par interesante sau pe care ţi-ai dorit mereu să le faci, dar nu a fost să fie. Apoi, ori de câte ori simţi că te cuprinde plictisul, pune mâna pe lista respectivă şi adu-ţi aminte de ceea ce ai fi vrut să faci când nu aveai timp.

Citeşte şi: Prietenii adevăraţi te acceptă aşa cum eşti – CDT – Cu De Toate (ajungemmari.ro)

No Comments

Comments are closed.

To Top