Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

La ce trebuie să fii atent când faci o comandă pe net

E adevărat, e tare plăcut să mergi prin magazine şi să te plimbi printre produsele expuse, să le observi, să le probezi. Dar ce bine e şi când vine curierul direct la uşă, cu ce ai comandat, iar tu îţi vezi liniştit de celelalte treburi. Nu la fel de bine e când deschizi pachetul şi constaţi că ce ai primit nu se potriveşte cu ce ai comandat.

Există însă câteva lucruri care, dacă ţii cont de ele, te ajută să nu iei ţeapă atunci când îţi face ceva cu ochiul de pe internet şi vrei neapărat să îl ai.

• Înainte de orice, citeşte cu atenţie descrierile produsului, de la dimensiuni la materiale şi caracteristici. Doar în felul acesta te asiguri că nu vei primi o casă de păpuşi în loc de una pentru grădină, de exemplu.
• Verifică dacă site-ul de pe care vrei să comanzi este sigur. Introduci adresa acestuia în Google Safe Browsing şi vei primi un raport complet despre el.
• Tot pe site trebuie să găseşti datele companiei şi cele de contact, informaţii clare despre perioada estimată de livrare şi taxele de livrare sau de returnare.
• Verifică recenziile produselor, ideal, însoţite de poze. Nu o dată am văzut cazuri în care au fost comandate rochii spectaculoase şi s-au primit cârpe bune de şters praful.
• Preţul este şi el un bun indicator. Dacă este cu mult mai mic decât orice alt preţ al unui produs asemănător ceva este putred acolo.

Nu uita şi de metodele în care te poţi proteja de altfel de înşelăciuni pe internet. Găseşti aici cele mai întâlnite ţepe şi felul în care poţi evita să devii şi tu păgubit.

Citeşte şi: Cum poţi folosi internetul în favoarea ta – CDT – Cu De Toate (ajungemmari.ro)

No Comments

Comments are closed.

To Top