Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Ce faci când vrei să te întâlneşti cu o persoană pe care nu o cunoşti

Nu întotdeauna ne facem cunoscuţi noi din cercul de prieteni sau colegi. Uneori, mai ales de când stăm tot mai mult pe net, ajungem să interacţionăm şi cu persoane necunoscute, dar pe care ne dorim totuşi să le cunoaştem. Înainte să stabileşti însă întâlnirea e bine să ştii ce ai de făcut când vrei să te întâlneşti cu o persoană pe care nu o cunoşti.

Reguli care să te ajute atunci când vrei să te întâlneşti cu o persoană pe care nu o cunoşti

Poate că ţi-a promis că te ajută la limba engleză. Poate că ţi-a spus că ştie pe cineva la un studio de înregistrări, iar tu visezi să ajungi să îţi asculţi muzica la radio. Poate că, pur şi simplu, ţi-au plăcut discuţiile de pe net şi vrei să îl cunoşti mai bine. Sunt multe motivele pentru care poţi ajunge să vrei să te întâlneşti cu un necunoscut.

E bine să ai însă în vedere câteva lucruri atunci când stabiliţi să vă vedeţi Te asiguri astfel că, dacă cumva ai de-a face cu cineva care vrea să îţi facă rău, te poţi întoarce în siguranţă acasă.

  • Nu te întâlni cu o persoană necunoscută într-un loc izolat. Alege mereu un loc familiar, pe care îl cunoşti bine şi unde sunt mereu mulţi oameni.
  • Nu urci în maşină cu o persoană pe care abia ai cunoscut-o, nu mergi la ea acasă şi nu accepţi să te conducă la tine acasă.
  • Nu îi spune adresa la care locuieşti.
  • Nu consuma alcool şi nu-ţi lăsa băutura nesupravegheată, astfel încât să nu-ţi poată pune nimeni vreun drog în ea.
  • Ţine telefonul la îndemână, astfel încât să poţi suna pe cineva dacă ai nevoie de ajutor.
  • Anunţă pe cineva de încredere unde mergi şi cu cine. Poţi chiar să-i dai un live share location de pe telefon, ca să poată vedea în orice clipă unde eşti.

Există situaţii când lucrurile nu merg aşa cum ţi-ai imaginat şi lucrurile se complică. E important să ştii ce poţi face ca să te protejezi.

  • Dacă persoana abia cunoscută insistă să mergi cu ea în altă parte te ridici şi pleci.
  • Dacă încearcă să te conducă înspre un loc izolat sau să te bage cu forţa într-o maşină, ţipi şi încerci să fugi către cineva care te poate ajuta.
  • Dacă devine agresivă, încearcă să te forţeze să faci ceva ce nu vrei începi să ţipi, să ceri ajutorul şi să te aperi lovind cu mâinile şi picioarele.

Citeşte şi: Ce este bullyingul şi cum ne putem apăra în fața agresorilor din online şi din viața reală – CDT – Cu De Toate (ajungemmari.ro)

No Comments

Comments are closed.

To Top