Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Ce să faci şi ce să nu faci la prima întâlnire

Adolescenţa aduce cu ea şi primele ocheade către un el sau o ea care ni se pare interesant(ă), primele îndrăgostiri de la distanţă şi primii fluturi în stomac. Dar lucrurile devin şi mai provocatoare când el sau ea te invită să ieşiţi în oraş. Pe lângă emoţii apar şi o mulţime de întrebări legate de ce să faci şi ce să nu faci la prima întâlnire.

Te-a invitat în oraş. Ce să faci şi ce să nu faci la prima întâlnire

Unora le plac blondele cu ochii albaştrii. Altora, brunetele cu ochi verzi. Pentru unele fete pot fi interesanţi băieţii înalţi şi bruneţi sau poate blonzii sportivi. Suntem diferiţi şi avem gusturi diferite. Dar nu doar aspectul fizic e important.

Comportamentul contează şi el foarte mult şi inclusiv în acest caz putem avea aşteptări sau reacţii diferite. Dacă pentru unii trosnitul degetelor este relaxant, pentru alţii este un gest enervant sau chiar de neacceptat.

Fiecare are propriile obiceiuri şi propriul comportament şi nu trebuie să încerce să se poarte diferit doar ca să fie plăcut şi acceptat. Ce le place unora nu le place altora, aşa că e important să găseşti pe cineva cu care să te simţi tu însuţi, să ai încredere în tine, dar şi în celălalt şi să vă permiteţi să vă cunoaşteţi aşa cum sunteţi zi de zi. Niciunul dintre voi nu trebuie să bifeze anumite acţiuni ca să-l facă pe celălalt să-l iubească.

Primele întâlniri sunt importante ca să vă daţi seama dacă aveţi aceleaşi interese, dacă vă potriviţi, dacă vreţi să vă cunoaşteţi mai bine. Există totuşi câteva reguli de care trebuie să ţii cont, nu doar să treci cu bine de prima întâlnire, ci şi ca să poţi vedea dacă ai de-a face cu cineva cu care vrei să te mai vezi.

 • Îmbracă-te cu ceva confortabil şi în care să te simţi bine.
 • Nu întârzia.
 • Nu sta cu ochii în telefon.
 • Pune întrebări care să te ajute să afli mai multe despre partenerul sau partenera ta.
 • Nu încerca să pari altcineva decât eşti.
 • Nu vorbi despre foştii iubiţi.
 • Dacă sunteţi la o masă, alege să staţi faţă în faţă. În felul ăsta vă respectaţi şi spaţiul personal şi vă puteţi uita unul la celălalt în timp ce vorbiţi.

 

Iată câteva subiecte de discuţie care vă pot ajuta să vă cunoaşteţi mai bine:

 • Hobby-uri – vorbiţi despre ce vă place să faceţi în timpul liber.
 • Despre prieteni – afli astfel dacă este o persoană sociabilă şi, mai ales, dacă păstrează relaţii de durată.
 • Despre şcoală şi ce-şi doreşte să facă mai apoi.
 • Călătorii – dacă îi plac, unde a fost, unde şi-ar dori să ajungă.
 • Filme, muzică, sport, feluri de mâncare – sunt subiecte care îţi arată cât de multe sau de puţine lucruri vă plac amândurora.
 • Copilărie – puteţi afla dacă mai are fraţi sau surori, care este mediul în care a crescut, ce i-a plăcut şi ce nu i-a plăcut.

Un subiect sensibil la prima întâlnire este cine plăteşte.

 

Un băiat nu este obligat să îi plătească unei fete consumaţia. Este un obicei vechi, din vremurile în care femeile nu aveau dreptul să muncească şi nici posibilităţi materiale.

 

Nimeni nu e obligat să plătească consumaţia nimănui, iar dacă o face nu trebuie să pretindă nimic în schimb.

 

Nu uita nici de regulile care te ţin în siguranţă atunci când te întâlneşti cu cineva pe care nu îl cunoşti. 

Citeşte şi: Prima întâlnire. Aşteptări vs realitate – CDT – Cu De Toate (ajungemmari.ro)

No Comments

Comments are closed.

To Top