Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Prima întâlnire. Aşteptări vs realitate

Te-a invitat în sfârşit în oraş. Îţi vine să sari în sus de bucurie, iei la rând hainele în cătarea ţinutei perfecte şi visezi la momentele atât de aşteptate. Prima întâlnire trebuie să fie mereu specială, nu-i aşa? Doar aşa vedem în filme, în cărţi, inclusiv în poveştile de pe social media.

Realitatea nu are însă prea mult de-a face cu poveştile romanţate expuse parcă peste tot. Prima întâlnire nu trebuie să fie nici cu zbor cu avionul la Paris, nici cu focuri de artificii sau cu dovezi copleşitoare de dragoste. Ne place să fim cuceriţi, dar nu ne place să fim amăgiţi. Nici fetele nu sunt zâne, dar nici băieţii Feţi-Frumoşi, aşa că e bine să avem aşteptări realiste în ceea ce priveşte o relaţie de dragoste şi primii paşi care duc înspre ea.

Mai mult, scopul unei prime întâlniri nu este să o obţii obligatoriu pe a doua. Uită de toate sfaturile de prin reviste care îţi spun cum să te îmbraci, cum să te comporţi şi ce să vorbeşti ca să te asiguri că vei mai ieşi în oraş cu acea persoană. Tu nu ieşi la o întâlnire ca să bifezi nişte lucruri prestabilite, ci ca să vezi dacă te simţi bine în pielea ta alături de celălalt şi dacă vrei tu să te mai întâlneşti şi a doua oară cu persoana respectivă.

Pe lângă paşii de siguranţă de care trebuie să ţii cont atunci când ieşi la o primă întâlnire cu cineva despre care poate nu ştii prea multe, primele lucruri pe care trebuie să le ai în minte este să fii tu însuţi. Nu ai nevoie să vinzi o imagine falsă pentru că scopul este să găseşti pe cineva care te apreciază pentru ceea ce eşti, nu pentru ceea ce afişezi.

Apoi trebuie să ştii tu ce-ţi doreşti de la celălalt şi aici nu mă gândesc la cât de înalt, slab sau brunet ai vrea să fie. Respectul este un lucru ce nu ar trebui să lipsească din nicio relaţie, iar începuturile sunt o ocazie bună ca să îţi dai seama dacă acesta există.

E important să ştii să spui nu atunci când nu îţi doreşti sau când nu îţi mai doreşti ceva, să impui limite şi să poţi recunoaşte un comportament care te-ar putea afecta. E important să ştii ce fel de interacţiune cauţi şi să fii sincer şi foarte clar cu privire la intenţiile şi limitele tale. Comportamentele urâte, agresive, lipsa de interes faţă de părerile tale sunt lucruri care îţi arată că cel mai bine este să te retragi.

Citeşte şi: Cum poţi ajunge prostituată din dragoste. Ce este metoda Loverboy şi cum poţi evita să fii atrasă în capcană – CDT – Cu De Toate (ajungemmari.ro)

No Comments

Comments are closed.

To Top