Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Ce să nu faci în postări ca să nu-ţi enervezi prietenii

Internetul vine la pachet cu o mulţime de libertăţi, dar dacă vrei să te bucuri de el cu totul e bine să respecţi şi câteva reguli. Pe lângă regulile impuse de fiecare aplicaţie de socializare, sunt şi câteva nescrise, de bună-purtare, care fac diferenţa în social media şi în interacţiunile cu ceilalţi.

Mulţi dintre noi luăm prieteniile ca pe ceva ce ni se cuvine şi avem impresia că lucrurile merg de la sine. Ei bine, nu e chiar aşa. În orice relaţie e nevoie să existe ajutor reciproc, înţelegere, dar şi respect.

Dacă te-ai trezit vreodată că ţi s-a micşorat lista de prieteni şi crezi că de vină sunt cei care au făcut aplicaţia, află că lucrurile nu sunt deloc aşa. Poţi primi unfriend sau unfollow inclusiv de la prieteni apropiaţi dacă comportamentul tău deranjează în mod repetat.

Iată ce să nu faci în postări ca să nu-ţi enervezi prietenii:

vorbeşte civilizat – nu jigni, nu înjura, nu discrimina;
• nu trimite mesaje în mod repetat – scrie ce ai de scris şi, eventual, poţi întreba când poţi reveni cu un mesaj; insistenţele sunt considerate hărţuire;
• nu da tag cuiva fără să întrebi înainte persoana respectivă dacă e de acord cu asta;
• nu da share înainte să te asiguri că postarea respectivă prezintă ceva real, nu jigneşte sau pune în pericol pe cineva sau nu înseamnă la ură/violenţă.

Citeşte şi: Lucruri cu care îţi poţi enerva prietenii – CDT – Cu De Toate (ajungemmari.ro)

No Comments

Comments are closed.

To Top